چشم انداز پژوهشی و فناوری موسسه آموزش عالی خاوران
معاونت پژوهشی و فناوری موسسه آموزش عالی خاوران به منظور ساماندهی و برنامه ریزی فعالیت های علمی،پژوهشی و فناوری اعضای هیات علمی به ارایه برنامه جامع در سال ۱۴۰۱ پرداخته است تا با هدف تولید علم و جهت دهی متخصصین در این راستا بتواند سهمی ارزنده در پیشرفت علمی و پژوهشی کشور داشته باشد. برگزاری همایش های سالانه،سخنرانی های علمی، برگزاری کارگاه های تخصصی و کاربردی، ارایه چارت مهارت ها برای هر رشته برای راهنمایی دانشجویان جهت کسب تخصص ها و مهارت لازم و بازدید های علمی از مراکز صنعتی و دولتی،مجموعه ای از خدمات حوزه پژوهش و فناوری موسسه آموزش عالی خاوران می باشد، امید داریم با تربیت دانشجویان توانمند و متخصص رسالت خود را به جامعه علمی کشور ایفا نماییم.
برنامه جامع پژوهشی و فناوری
به منظور ارتقای ظرفیت پژوهشی موسسه و به رهگیری از توانمندیهای اعضای هیات علمی، اساتید مدعو و دانشجویان در زمینه گسترش فعالیتهای علمی، پژوهشی و مهارتی و همچنین در راستای راهبردها و سیاستهای کلان پژوهشی کشور ،برنامه جامع پژوهشی تدوین شده است. این برنامه شامل موارد ذیل می باشد.
• چارت مهارت ها و کارگاه های تخصصی هر رشته
در هر گروه تخصصی در موسسه آموزش عالی خاوران، برنامه کارگاه ها و مهارت ها در چارچوب چارتی پیوسته و بر طبق نیاز دانشجویان و با مشورت متخصصین رشته مربوطه در هر ترم تعریف شده است که در راستای اجرای این مهارت ها و ارزیابی دقیق این فعالیت در گروه، یکی از اعضای هیات علمی در گروه تخصصی ،مسئول مستقیم هماهنگی، جهت برگزاری کارگاه و گزارش ارزشیابی این فعالیت به معاونت پژوهشی موسسه می باشد. لازم به ذکر است استفاده از ظرفیت متخصصین و صاحبان صنایع در برگزاری این دسته از مهارت ها موجب تعامل بیشتر با صنعت و آموزش نیروی کار متخصص در صنعت می گردد.
• نشست های تخصصی
نشست و میزگرد تخصصی در هر رشته و پاسخگویی به سئوالات دانشجویان موجب راهنمایی صحیح مخاطبین جهت شناسایی فرصت های شغلی می گردد. همچنین به طور مستقیم موجب ارتباط موثر با صنایع و صاحبان مشاغل جهت معرفی دانشجویان برای کاراموزی می گردد .هر گروه تخصصی نیاز است در هر نیمسال حداقل یک نشست تخصصی برگزار نماید.
• سازماندهی کارآموزی دانشجویان
کارآموزی فرصتی مناسب جهت آموزش اصولی و جذب دانشجویان به بازار کار و تعیین زمینه شغلی مخاطب می باشد. لذا شناسایی این شرکت ها و صنایع وابسته توسط دانشگاه موجب تسهیل جذب دانشجویان به بازار کار می گردد. هر گروه تخصصی موظف است در ابتدای هر نیمسال متناسب با نیاز دانشجویان گروه خود به کارآموزی، شرکت های معتبر و مورد تایید گروه تخصصی خود را به مسئول محترم دفتر ارتباط با صنعت معرفی نماید و لیست این شرکت ها و صنایع وابسته در اختیار دانشجویان قرار گیرد.
• همایش یا کنفرانس
برگزاری کنفرانس یا همایش های تخصصی، فرصتی مناسب برای تبادل مطالعات علمی و تحقیقاتی محققین هر رشته می باشد .چاپ مقاله در همایش یا کنفرانس و تشویق دانشجویان به این فعالیت پژوهشی موجب ارتقای سطح علمی موسسه و تعامل با متخصصین و محققین رشته های دانشگاهی می گردد. برگزاری سالیانه و مدون همایش یا کنفرانس در چارچوب ساستک در موسسه آموزش عالی خاوران از جمله اقدامات پژوهشی موثر و مفید بوده است.
• سخنرانی پژوهشی
آشنایی دانشجویان با دستاوردهای پژوهشی روز دنیا و بررسی یافته های علمی مجلات معتبر بین المللی توسط اساتید هیات علمی و مدعو موسسه آموزش عالی خاوران در چارچوب سخنرانی پژوهشی در هر نیمسال تعریف و توسط گروه تخصصی ارائه می گردد. گزارش برگزاری و ارزیابی سخنرانی پژوهشی توسط گروه تخصصی به معاونت پژوهشی ارائه شود.
• کارگاه های توانمند سازی اعضای هیات علمی
معاونت پژوهشی موسسه در هر نیسمال جهت توانمندسازی علمی و پژوهشی اساتید به برگزاری کارگاه هایی متناسب با ظرفیت علمی اساتید برگزار می نماید و هدف ازین کارگاه ها، ارتقای سطح پژوهشی اساتید می باشد.
• تعریف پروژه دانشجویی
تعریف پروژه های مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد متناسب با ظرفیت های علمی در صنایع، مراکز رشد و پارک علم و فناوری موجب می شود تا اساتید و دانشجویان بتوانند از حمایت های مالی و معنوی نهادهای مربوطه استفاده نمایند. نی پژوهشی توسط گروه تخصصی به معاونت پژوهشی ارائه شود.
• چاپ مقاله
تدوین و چاپ مقالات علمی و پژوهشی با مشخصات موسسه در هر گروه تخصصی موجب افزایش رتبه علمی موسسه و استفاده از آیین نامه ترفیع توسط اعضای هیات علمی می گردد. همچنین برای اساتید مدعو و دانشجویان نیاز به حمایت مالی و معنوی توسط موسسه می باشد. لذا در این راستا پس از چاپ مقاله و تهیه گزارش به معاونت پژوهشی، متناسب با دستاورد علمی و پژوهشی ،میزان حمایت مالی و معنوی به هیات رییسه موسسه ارجاع داده می شود.
• انتشارات
تاسیس انتشارات دانشگاهی در موسسه آموزش عالی خاوران موجب افزایش رتبه علمی موسسه و استفاده از ظرفیت علمی اساتید هیات علمی و مدعو موسسه و سایر دانشگاه ها می گردد.
• مسابقات علمی
هر گروه تخصصی در موسسه آموزش عالی خاوران نیاز است در هر سال به تدوین و برگزاری مسابقه استانی یا ملی بپردازد .مسابقات علمی موجب ایجاد شور و هیجان در دانشجویان, تعامل موثر با صنایع، تبلیغ غیرمستقیم و رقابت علمی با سایر دانشگاه ها و موسسات می گردد.
• طرح پژوهشی
طرح پژوهشی فرصتی است که اعضای هیات علمی دانشگاه می توانند با ارتباط موثر در صنعت ، شناسایی نمایند و از حمایت های مالی و معنوی ارگان ها و سازمانهای دولتی و غیر دولتی استفاده نمایند. همچنین استفاده از ظرفیت علمی اساتید در صنعت
موجب انجام پروژ ها و طرح های پژوهشی توسط محققین و متخصصین دانشگاهی می گردد. تعریف پایان نامه در مقاطع تحصیلات تکمیلی توسط اساتید متناسب با نیاز صنعت موجب تسهیل در پذیرش طرح های پژوهشی می شود.
• راه اندازی مرکز تحقیقات
انجام پروژه های تخصصی، ثبت اختراع و انجام طرح های پژوهشی می تواند در چارچوب مرکز تحقیقات در موسسه صورت پذیرد. این مرکز می تواند چند منظوره و از گروه های مختلف علمی تشکیل شده باشد .مرکز تحقیقات فناوری های هوشمند سلامت می تواند توسط گروه های برق، مهندسی پزشکی، کامپیوتر و تربیت بدنی موسسه ایجاد گردد.
• نشریه علمی و تخصصی
هر گروه تخصصی ابتدا با تدوین خبرنامه فعالیت علمی خود در این زمینه را آغاز و سپس با چاپ چند نسخه به گام بعدی در
تهیه نشریه علمی و تخصصی می پردازد. لازم به ذکر است آیین نامه های مورد نیاز در این زمینه تدوین و مجوزهای مربوطه توسط معاونت پژوهشی موسسه اخذ خواهد شد.
• بازدید های علمی
بازدید علمی فرصتی برای تعامل بهتر با صنایع و ایجاد انگیزه و امید در دانشجویان و شناسایی فرصت های شغلی و آشنایی دانشجویان با زمینه های اشتغال در رشته خود می باشد. هر گروه تخصصی نیاز است در هر ترم به برگزاری بازدید علمی و ارائه گزارش ارزیابی بازدید به معاونت پژوهشی موسسه بپردازد.
• شرکت در نمایشگاه های علمی
ارائه دستاوردهای علمی و پژوهشی هر گروه تخصصی با شرکت در نمایشگاه ها ،فرصتی است جهت شناسایی و نیازسنجی صنایع، تبلیغ مستقیم موسسه و رقابت علمی با سایر دانشگاه ها و موسسات می باشد. هر ساله شرکت در نمایشگاه های حضوری و مجازی به گروه های تخصصی توصیه می گردد.
• ارتباط موثر با فارغ التحصیلان
ارتباط جهت برگزاری یک نشست صمیمانه و استفاده از ظرفیت علمی فارغ التحصیلان در هر سال علاوه بر ایجاد انگیزه و امید در دانشجویان، موجب می شود با مشاهده موفقیت فارغ التحصیلان از این گروه در راستای توانمند سازی علمی دانشجویان استفاده شود.